5 metode de protecție ale contului Steam

5 metode de protecție ale contului Steam

Aparent, Steam nu e într-o formă prea bună in ziua de Crăciun. Ai putea zice că a băut prea mult sau a trecut pe spirt tras prin burete. Un DDoS păcătos a creat o problemă de caching la nivel mondial.

Cum se manifestă aceasta? În principiu, la autentificarea în contul propriu îți sunt servite detaliile unui alt cont de Steam (într-un mod aleator), astfel încât orice cumpărături realizați în cadrul magazinului Steam vor fi atribuite acelui cont și nu contului dumneavoastră.

Cum vă puteți proteja? Vă pot ajuta cu 5 metode colectate de pe reddit, google si alte forumuri mai mult sau mai puțin dubioase:

1. Nu accesați magazinul Steam în urmatoarele zile (până la rezolvarea problemei). Voi reveni cu un update imediat ce problema este rezolvată iar securitatea conturilor este repusă în funcțiune.

2. Dacă totuși ați accesat magazinul Steam iar interfața este schimbată (limba este alta, numele contului schimbat etc.) , nu faceți cumpărături de jocuri.

3. Nu încercați să anulați legatura (unlinking)  PayPal cu contul dumneavoastră prin aplicația Steam. Realizați acest lucru doar prin intermediu PayPal.

4. Nu încercați să va eliminați detaliile contului bancar prin intermediul Steam. Orice tranzacție efectuată poate fi anulată prin intermediul băncii. De obicei, fiecare bancă are un număr de legătură, funcțional non-stop, unde puteti trimite sesizări de frauda electronică daca este cazul. Consultați site-ul oficial al băncii dumneavoastră pentru a obține acel număr de telefon.

5. Având în vedere proporția acestei probleme de securitate, este posibil ca în perioada următoare să primiți o alertă pe mail din partea anumitor grupuri de hackeri. Nu dați click pe link-urile care duc către magazinul Steam,daca nu recunoașteți adresa de mail a celui care a trimis mail-ul.

Sper că aceste 5 metode de protecție vă vor tine departe de problemele pe care Steam le întâlnește în acest moment.

Actualizare: În acest moment, majoritatea publicațiilor de specialitate, afirmă că problema s-a rezolvat iar utilizatorii se pot autentifica în conturile personale. Vă sfătuiesc să verificați bilanțul contabil al contului dar și dacă au fost schimbate setări ale acestuia.

Teo

Related Posts
Comments ( 2 )
 1. Silviu Enache
  26/12/2015 at 02:18
  Reply

  super site să moară vandam pă dividiu

  • Teo
   Teo
   26/12/2015 at 02:33
   Reply

   Mulțumesc, stimabile Silviu!

Leave a reply
Captcha Click on image to update the captcha .