5 motive pentru a amâna actualizarea la WordPress 4.5

5 motive pentru a amâna actualizarea la WordPress 4.5

WordPress 4.5 (supranumit și Coleman), o nouă actualizare a platformei WordPress.org a fost lansată în această seară. Vă recomand să nu faceți update la noua versiune, cel puțin nu încă.

Dar hai să nu vă alarmez. În general, aceste actualizări sunt bine venite și aduc o sumedenie de funcționalități noi. În cazul de față, a WordPress 4.5, avem următoarele schimbări:

• Inline Linking – prin apăsarea Ctrl-K vom putea adăuga link-uri într-un mod mult mai intuitiv;
• Două noi shortcode-uri: — (adaugă o linie continuă) și ;
• Un mod de previzualizare a modificărilor implementate pentru rezoluții tip mobil/tabletă;
• Posibilitatea de adăugare a unui logo (suprinzător sau nu, această opțiune nu era integrată în WordPress până la WordPress 4.5)...

…dar și alte schimbări pe care le puteți vizualiza accesând pagina: https://codex.wordpress.org/Version_4.5

Cele 5 motive pentru care eu vă sugerez să nu actualizați site-ul vostru la WordPress 4.5:

1. Compatibilitatea dintre anumite plugin-uri și versiunea de wordpress actuală a site-ului vostru va fi afectată. Acest lucru poate crea probleme majore în funcționarea website-ului. În acest moment sunt câteva persoane al căror website nu mai funcționează din cauza acestor incompatibilități.

2. Anumite teme pot genera erori din cauza unor librării sau a unei sintaxe neactualizate sau aflate în conflict cu fișierele sursă ale WordPress 4.5. Totodată, dacă nu folosiți teme-copil, veți pierde modificările de cod realizate în fișierele sursă ale WordPress-ului (acestea sunt rescrise de orice actualizare).

3. Pot apărea probleme de securitate majore care vor fi exploatate de indivizi nu foarte prietenoși (a se citi hackeri). Deși acest update se află de câteva luni în teste publice, există posibilitatea ca anumite schimbări să fie de ultim moment și, astfel, să fi rămas neverificate.

4. Părerea utilizatorilor contează enorm. Trebuie ținut cont și de aceasta înainte de un update major. Verificați constant forumurile de specialitate dar și zona de support a forumului WordPress.

5. Înainte de a actualiza la WordPress 4.5, trebuie să cunoașteți modalitățile prin care vă puteți salva website-ul (procedură de back-up) și cum îl puteți restaura folosind acel backup. Dacă nu cunoașteți aceste metode, sfatul meu ar fi să le învățați înainte de a face un upgrade major al platformei instalate pe website.

Ca și concluzie, vă recomand să așteptați cel puțin o săptămână până când puteți implementa în siguranță WordPress 4.5 pe website-ul propriu.

Teo

Related Posts
Leave a reply
Captcha Click on image to update the captcha .